Kamaraszínházi.fesztivál.a.felvidéki.Torna-völgyébe

2013.06.28 14:14
2012. február 14., 10:30
Images_11910
Torna-völgyi Kamaraszínházi Fesztivál (plakát)

Béres Márta, Fabók Mariann, Jordán Tamás, Huzella Péter és Harsányi Attila is részt vesz a szlovákiai Tornagörgőn rendezett Torna-völgyi Kamaraszínházi Fesztiválon, 2012. március 2-4. között.

2012. március 2-4. között rendezik meg a szlovákiai Tornagörgőn (Hrhov) a „jól szóló szólók” fesztiválját. „A színház hozzád megy” – ez a rendezvény központi gondolata. A szervezők a terület azon adottságát szeretnék kihasználni, mely a felvidéki Tornagörgő művelődési központjában és egyéb helyszíneiben rejlik, amelyek képesek befogadni kisebb, de professzionális produkciókat.

Egyrészt a vidéki lakosságnak a kultúra főáramába való bekapcsolása, másrészt a magyar kisebbségi létből adódó kulturális elszigetelődés megakadályozása, s ezzel az egészséges magyar identitás erősítése motiválja a rendezvénysorozat szervezőit.

A mikrofesztivál célja, hogy a kortárs művészeti életet a lehető legjobb alkotásokkal reprezentálja a felvidéki közönség számára. A szervezők szerint a kiváló előadók jelentik annak a garanciáját, hogy az oda látogatók a lehető legmagasabb színvonalú előadásokat tekinthetik meg. Reményeik szerint ezzel egy hosszú távú fesztivál alapkövét teszik le, amelynek mottója csak és kizárólagosan az igényesség.