A csapat

 

A szervezői csapat tagjai az alábbiakban néhány szóban válaszolnak arra a kérdésre, hogy miért fontos számukra a Torna-völgyi Kamaraszínházi Fesztivál:

 

Körtvély Anita – asszisztens, mindenes (Tornagörgő, Felvidék):

"Arra a kérdésre válaszolva, hogy nekem miért fontos a színházfesztivál órákig tudnék mesélni, oldalakat írni! Pont ezért, hogy a kedves olvasót ne fárasszam feleslegesen, csak egy idézetet írnék le!

"A színházhoz nem kell más csak három deszka, két ember és egy szenvedély, ami összeköti őket!"

Ennek ellenére elmesélnék egy kedves kis történetet, fesztiválunk történetét: Hol volt, hol nem volt, volt egy lány, aki a Torna-patak mentén meghúzódó gyönyörű kis faluba élt, Tornagörgőn. Évekig álmodozott, hogy majd falujába Tornagörgőn lesz egy "színházak éjszakája" nevezetű színházi fesztivál. Majd egy szép napon a sors összehozta őt Orbán Dénes nevezetű fiatalemberrel, aki ezt az álmot a Csemadok helyi szervezetével valóra váltotta. Ebből az álomból és a két szervezet kemény munkájából megszületett a Torna-völgyi Kamaraszínházi fesztivál!

Hosszú hónapok szervezési folyamata során nagyon sok pozitívumot adott nekem e a fesztivál.

Hogy miért is csinálom?

Az első és a legfontosabb: felvidéki magyarként szeretnék tenni az itt lévő magyar kultúráért, szeretném majd, hogy gyermekeim a kultúrát magyar anyanyelven tanulják meg!

A második: hiszek abban, hogy a fiataloknak szükségük van a színházi kultúrára és ez csak úgy lehetséges, ha egy picit kötetlenebb helyen, egy Fesztivál keretén belül mutatjuk meg nekik, semmint, hogy színházba parancsolnánk Őket!"

 

Hamarosan folytatjuk a többiekkel...