A szervezők

 

Tornagörgői Csemadok Alapszervezet és a Miskolci Kortárs Művészeti Alapítvány

 

Főként olyan programokban veszünk részt, vagy hozunk létre, melyek középpontjában a fiatalok közösségbe szerveződése a cél, a színház, a hagyományőrzés, vagy más kreatív készségfejlesztő, pozitív személyiségformáló eszközök segítségével. Küldetésünk társadalmi szervezetként elősegíteni a régióban és a Kárpát-medencében élő, szociálisan nehéz helyzetben lévő nemzeti és etnikai kisebbségek helyzetét, társadalmi beilleszkedését, valamint a határon túli magyarsággal való interetnikus kapcsolattartást. Biztosítani kívánjuk a nemzeteken belül a kisebbségek érintkezését, régiók, kultúrák és csoportok egymás közti kapcsolatát, mobilitását. Célunk egy olyan szellemi műhely létrehozása, amely támogatja és segíti a színvonalas, különleges, igényes kulturális értékek őrzését, bemutatását, terjesztését, amely megpróbálja felismerni és kiemelni, az újszerű, egyéni, és esetleg klasszikussá váló értékeket.

II. Torna-völgyi Kamaraszínházi fesztivál: „A színház hozzád megy” – projektünk központi gondolata ez. A terület azon adottságát szeretnénk kihasználni, mely e három település, Tornagörgő, Körtvélyes és Torna, művelődési házaiban rejlik, hiszen képesek befogadni olyan kisebb, de professzionális produkciókat, melyek művelődési szempontból színvonalas, maradandó élményt képesek nyújtani.

Szervezetünk és a Miskolci Kortárs Művészeti Alapítvány szakmai kapcsolatai lehetővé teszik, hogy a Kárpát-medence, kortárs magyar színházi kultúrájának, néhány nevezetes produkcióját felvonultassa.