Az Aradi Kamaraszínház az első Torna-völgyi Kamaraszínházi Fesztiválon

2013.06.28 14:22
A Rudolf Hess tízparancsolata Szlovákiába is eljutott
A Rudolf Hess tízparancsolata Szlovákiába is eljutott
 

Március 2–4. között rendezik meg a dél-szlovákiai Tornagörgőn az első Torna-völgyi Kamaraszínházi Fesztivált.

A mustra megnyitóját pénteken a helyi művelődési házban tartották, majd a református templomban Huzella Péter adott koncertet. Az első előadás az Aradi Kamaraszínház Alina Nelega Rudolf Hess tízparancsolata című darabja volt.

Pénteken vetítésre is várták az érdeklődőket, akik Vereb Vean András Szoborfák című dokumentumfilmjét láthatták, a napot pedig a Blue Sky Band zenekar zárta.

Március 3-án, szombaton Fabók Mancsi Bábszínháza A halhatatlanság országa című előadását mutatja be. A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Urbán András rendezésében Béres Márta One Girl Showját viszi el a szlovákiai magyar településre. József Attila Szabad-ötletek jegyzéke két ülésben című művét pedig Jordán Tamás előadásában láthatja a helyi művelődési házban a közönség.

Vasárnap fesztiválon kívüli programként musical- és operettgálát tartanak a közeli Tornán. A fesztivál központi gondolata: „A színház hozzád megy”. A rendezvény célja, hogy a kortárs művészeti életet a lehető legjobb alkotásokkal reprezentálja a felvidéki közönség számára.

Alina Nelega: Rudolf Hess tízparancsolata című monodrámája az Aradi Kamaraszínház első és egyben legsikeresebb saját produkciója, a címszerepet alakító Harsányi Attila színművész a legjobb színészi alakításért járó elismerésben részesült több romániai fesztiválon, de maga az előadás is számos szakmai sikert ért el a 2008-as bemutató óta.

 

CAPTCHA Image 
 

PSECP